Äntligen sommarlov!!!

Har idag varit på den obligatoriska sommarlunchen på skolan som symboliserar att nu är det äntligen sommarlov. På förmiddagen hade jag tänkt åka till jobbet och städa undan på mitt kaotiska skrivbord med jag var helt slut efter sista veckans överarbetande så jag hamnade i sängen med en bok istället... Somnade till en stund innan jag vid 11 masade mig in i duschen och kom iväg  till lunchen. Jag kom på att det kommer ändå inte vara någon på jobet under hela sommaren så jag kan lika gärna städa i höst... eller inte städa alls eftersom bara några dagar in på den nya terminen kommer det att se lika ut igen....



Nyss har jag bokat två hotellövernattningar i Jönköping för hela familjen. Vi ska, efter att ha varit i Astrid Lindgrens Värld, åka dit och hälsa på hos Ullis. Barnen vill så gärna träffa henne och göra en utflykt till hennes jobb på äventyrsbadet i Jönköping så vi tyckte att det passar ju bra när vi ändå är neråt i Sverige. Förra året sov vi hemma hos Ullis, men eftersom hon har en etta blev det lite trångt. Hon sov på soffan, jag och Tilde i hennes säng, Pioter och Malte i hallen och Wille under köksbordet. Allt går som ordspråket säger: Finns hjärterum, finns stjärterum... Men i år när alla barn är lite äldre, vildare och rörligare så väljer vi att skona Ullis... Men det ska bli hur mysigt som helst, bara det att äta hotellfrukosten, mums!!!



Sista dagarna

Nu är det verkligen inne på slutspurten! Jobbar idag, tisdag, och imorgon för att sen få vara ledig i ca.8 veckor. Är det inte helt underbart?

Dagarna ska tillbringas med barnen och andra lediga mammor med barn som jag inte har hunnit träffa på evigheter. Hoppas bara att det blir lite mer sommarlikt väder med lite värme så vi kan vara ute mycket och vara nere vid sjön och plaska... Bada är nog barnens favoritaktivitet under sommaren och att gå till Parken Zoo (vilket de redan har gjort säkert 7 gånger bara i år...)

Finns det några bra förlag på aktiviteter som passar att ta med barnen på (som inte ruinerar mig) så ge gärna lite förslag. Börjar bli lite trött på Parken Zoo...!

Läkarbesöket

Var hos läkaren i torsdags för kontroll av njurproverna. Det var ju inget upplyftande besök, men min läkare säger ialla fall att proverna är stabila, och med det menar han stabilt dåliga... Så det tycker han är bra eftersom då ser han att takten mina njurar försämras är jämn och då är det lättare att planera åtgärder. Det gäller ju, som alla säger, att hitta det positiva i allt som sker...

Mitt blodtryck var just nu hyfsat så det var han nöjd med men jag är fortsatt sjukskriven på 25% fram till sista augusti. Sen tyckte min läkare att det är dags att påbörja en transplantationsutredning i höst vilket gör mig lite nervös. Jag har ju hela tiden trott att det är flera år i framtiden det kan bli aktuellt. Visserligen kanske inte ingreppet görs förrän nästa år men ändå... Jag tyckte förstås att vi ska vänta åtminstonde fram till hösten 2010 eftersom jag hade tänkt plugga nu ett år och vill inte avbryta studierna för njurbyte. Så det gäller väl övertyga läkaren om att jag mår bra...

Just nu har jag en njurfunktion så ca. 16% och för tre månader sen var det 18%. Som tur är behöver jag ingen dialys än och det är jag glad om jag klarar mig utan, men jag är bra less på att alltid ha ont i huvudet, må illa och vara så förbannat trött! Så en translantation kanske inte är så tokig ändå... Är det någon som kan skänka en???



Studenten

Idag har jag "kastat ut" ett flertal av mina elever. Inte för att de har missköts sig eller så, (vilket inte är helt ovanligt hos mig på mitt jobb), utan för att de faktist stog ut tre år med mig...  och jag med dem ;-) Det var en lyckad dag med inte alldeles för fulla studenter utan trevliga, glada och lyckliga elever! Det var så skönt att se att ALLA var med på festligheterna på ett eller annat sätt.

Själv sprang jag som en stressad tiger innaför ett staket hela dagen för att dels vara med eleverna och dels fixa saker som andra lärare hade glömt bort... Jag blir så trött på att en del kollegor inte verkar ha någon som helst initiativförmåga och som står helt handfallna om det är något som strular. Hur svårt kan det vara???

Förutom fix och kramar från eleverna så han jag i alla fall med att vara delaktig i lärarspexet, där vi lärare som vågar skämma ut oss står på scenen och hyllar våra studenter. Så idag har jag både dansat hiphop och strippat(!) på scen...




Nu närmar sig ledigheten med stormsteg

Nu är det nerräkning på riktigt!!! Idag har jag varit iväg med mina studenter till Skjulsta och grillat, trevligt men otroligt kallt! Vart har sommaren tagit vägen? Imorgon är det avslutning för våra ettor och tvåor och på lördag, studenten. Sen är det endast tre arbetsdagar kvar innan jag äntligen får gå på ledighet. Men det gäller väl att ta en dag i taget och försöka anstränga sig för att göra sitt jobb, i alla fall hyfsat bra, de sista dagarna. Motivationen är inte direkt på topp!

Nu ska vi ta foto på hela arbetslaget och göra ett ploj-kort till våra elever som lämnar oss... och efter det ska jag till njurläkaren (hemska tanke!!!) Undrar om jag blir fortsatt sjukskriven? Kan man vara det, sjukskriven på ett sommarlov???


Har jag två döttrar eller...?

Satt och tittade på bilder tagna i helgen och hittade ett par kort där Tilde har hjälpt sin bror att se ut som henne... Eftersom Tilde ville ha tofs och kitty-spänne så ville så klart Malte det också. Det blev hur kul som helst eftersom de även hade likadana tröjor på sig...


Syskon lika som bär !!!

                     
                                           Malte 2 år                                                    Tilde 4 år

Jag har väl tyckt att de ser lika ut ibland med vissa grimarser, men att det ändå är en stor skillnad på dem. Jag tror att jag från och med nu inse att de ÄR rätt lika... Om inte annat måste Malte klippa sig snart!

Lilla maltebus...

Han är så tapper vår lilla Malte. Han har varit på sjukhuset nu två gånger och tagit blodprov. Han blöder ju näsblod lite titt som tätt och sist på dagis höll det i sig i över en timme... Det kändes inte riktigt bra så vi fick komma upp till barnmottagningen för provtagning och det visade sig att han har lågt Hb och att han saknar en faktor i blodet som får blodet att koagulera. Blödarsjuka!!! var min första tanke och vi har gått som i vakum en vecka tills igår när Malte skulle lämna ett prov till. Detta prov visade fortfarande på en fördröjning i blodets förmåga att koagulera men det var ett bättre värde än första gången. Så nu ska han upp igen om två veckor för just nu arbetar läkaren efter teorin att Malte har en infektion i kroppen som bidrar till dessa värden. Hoppas att det är så...

Eftersom jag själv inte är speciellt förtjust i sjukhus och läkare var det Pioter som fick åka upp med Maltebus. Tur var väl det för han är helt fantastisk på att få Malte att ha ett helt annat fokus än själva provtagningen. Det mest spännande med hela sjukhusbesöket var, enlig Malte själv, att åka hiss! De åkte upp och ner alla tio våningar om och om igen... Jag tror att det bara är Pioter som kommer på något dyligt. En annan hade väl försökt hålla Malte i lekrummet, även under protest...  Men Malte var jätteduktig och blev inte ens ledsen över sticken, han sa bara "nu färdig" hela tiden. Han ville fortsätta åka hiss!

Så nu väntar vi bara dessa veckor och hoppas på att värderna är bra vid nästa provtagning och att det är en infektion som läkaren tror.

Full fart i livet...

Hej igen alla som inte har tappat hoppet om att jag ska komma igång med skrivandet igen! Det känns som om det är dags att uppdatera bloggen lite... sist jag skrev var det lite deppigt och det har följt mig nu ett par veckor. Hela livet har den sista tiden bara sprungit ifrån mig och jag har knappt haft någon andningspaus alls.

På jobbet går det i alla fall mot sommarlov, eleverna går veckan ut och jag jobbar till onsdag nästa vecka. Sedan är det ett långt sommarlov (som tyvärr brukar gå alldeles för fort) som hägrar. Just nu sitter jag och skriver diplom till alla elever som lyckats arbeta till sig ett betyg under året, men jag funderar allvarligt på att gå hem... Jag har nämligen 15-17 grader i mitt arbetsrum. 15 grader med stängd dörr och 17 med öppen...  Känns lite för kallt så just nu sitter jag inlindad i en Klippan ullpläd som jag lånat av en kollega, men det hjälper inte mot mina kalla fingrar och min kalla näsa! Vill hem till sängen!!!

I det övriga livet rullar allt på, vi börjar smida lite planer för semestern och har redan bokat in ett besök till Astrid Lindgrens Värld den 14-15 juni. Hoppas bara att sommarvärmen hittar tillbaka tills dess... Annars blir vi nog mest hemma i sommar eftersom Pioter håller på med sin företagsidé och inte har särskilt stor inkomst just nu... Det finns även en del att göra med huset som att måla om altanen och uthusen, fixa till kantstenarna, bygga trappa m.m. Listan kan göras lång...

Eftersom jag sitter på jobbet nu har jag inga aktuella bilder att lägga upp men nu lovar jag mig själv och alla er andra där ute att bloggen ska uppdateras lite oftare. (Hoppas jag...) 

RSS 2.0