Underbara barn!

Idag har hela familjen varit på mässa i stockholm. Det var den årliga "Underbara barn" som gick av stapeln och jag var där för första gången. Mycket trevligt att titta på och skoj för barnen att pyssla med. Wille tyckte nog dock att det inte var något särskilt för honom. (Det tyckte nog Pioter med för den delen...) De kommer i och för sig att få sitt lystmäte tillfredsställt imorgon då de ska tillbaka till Stockholmsmässan för SciFi-mässa!
    Men vi hade det i alla fall trevligt och tog allt i lugn takt. det finns ju viss risk att stressa upp sig när det är tjockt med bebisar och småbarn som för längesen har tröttnat! Försökte att inte shoppa så mycket och lyckades... nästan! Jag köpte en halsscarves och en fleecefodrad mössa till Tilde från Geggamoja. Urfin och helt perfekt, men vad händer? Jo, någonstans på vägen från mäss-montern och ut, ramlar påsen av vagnen och försvinner! Är helt förtvivlad! Har lämnat lapp i informationen om det är någon som mot förmodan lämnar in påsen. Så jag kan ha en liten strimma hopp ett par dagar till...

Nya soffan!

Äntligen har vår nya soffa kommit! Igår kom den och när jag kom hem från jobbet bosatte jag mig i stort sett i den, la barnen för kvällen, fortsatte sen att sitta i den. Tittade på alla möjliga skräp-program på tv, bara för att få sitta lite längre i soffan. Mycket skön!



Tyvärr kommer det nog att bli lite konflikter om vem som ska ha första tjing i hörnet. Igår vann Wille och Malte!

Modevisning

Har just kommit hem från en modevisning på "House of style". Det är ett par företag som har gått ihop och kompletterar varnandra till en helhet. En smikös, en frisör, en fotograf och en smyckesdesinger. Dagen till ära var det även ett  underklädesföretag med. Det var mingel, magdans och rabatterad shopping! Jag bokade in en studiofotagrafering för mina barn (hur nu det ska gå till att få alla tre att vara glada och arbetsvilliga samtidigt) och har lämnat in mitt nya halsband och armband för komplettering av nya pärlor. Allt kostar ju en krona eller två, men som plåster på den ekonomiska plånboken vann jag ett presentkort på 250kr på Triumpf. Roligt, eftersom jag aldrig brukar vinna. 

Skolforum

Idag har jag varit på skolforum i Stockholm och förkovrat mig. Jag har letat bland läromedel och andra bra pedagogiska saker. Hitttade förstås en hel del till mig privat också, två scrapbooking-kit plus tillbehör, en julklapp (eller en födelsedagspresent, har inte bestämt mig än) till Tilde och en "lära sig skriva"-bok till lillfröken. Hon har ju kommit  på att hon vill lära sig skriva och läsa och ha läxa eftersom storebror har det... Efter dagis idag har vi då suttit och bokstaverat VAL, TAK, APA, BÅT mfl. Håller intresset i sig har hon nog lärt sig läsa innna hon blir fyra. Skulle ju vara lite häftigt, vilken stolt mamma det skulle bli... Nördig svensklärare som jag är...

Höststädning

Söndagsförmiddagen gick åt till att försöka kratta upp löv i motvind. Kändes lite meningslöst en stund, men tillslut fick vi ihop ett par högar. Vi hade stor hjälp av Malte som tyckte att löven var mycket roliga att kasta omkring.



Vi fick även storfrämmande på tomten, till Maltes förtjusning. Shettisen "Pyret" kom och hälsade på i lövhögen!


Födelsedagskalas

Har idag haft ett litet firade för Pioter som fyllde år. Förmiddagen gick åt till att baka med Tilde som tyckte det var jätteroligt att få grädda en liten egen sockerkaka bredvid den stora. Att slicka skålen på resterna av smeten var förstås det allra roligaste (och godaste). Så från och med idag har Malte även lärt sig ett nytt ord "slicka smet". Hoppas han bara använder det vid rätt tillfälle!!!
     Nu på kvällen skulle Pioter ut på Kåren på något annat firande så barnen och jag åkte till Max och intog vår middag. Orkade inte tänka på matlagning efter att ha haft gäster hela eftermiddagen. Så nu när barnen lagt sig ska jag bara ta det lugt och förbereda lite inför höstkonserten som min kör, www.keytownharmony.se har imorgon, tillsammans med Sten Nilsson (från Sten och Stanly). Det är nog hög tid att leta igenom klädförrådet och se om jag hittar det som jag förväntas ha på mig imorgon... Borde kanske ytterligare plugga lite texter också...

Bilder på tapeten...

Så var det äntligen klart! Vardagsrummet och köket är färdigmålat och tapetserat. Men det var på håret... Pioter och jag hade en deal att jag har barnen på övervåningen och sedan lägger dem, medan han förbereder tapetseringen. När jag kommer ner för att hjälpa till ser jag hur han glad i hågen skär till lagom långa längder av de två tapetrullarna. Bara att sätta upp... om han hade tänkt på mönstarpassningen.... Jag höll på och bryta ihop! Han hade alltså kapat till de fem våderna vi behövde utan mönsterpassning! Men tillsammans lyckades vi pussla ihop det med det återstående av rullen och nu pryder tapeten våra väggar.
                                   
                                                                                                           Så har ser tapeten ut på nära håll!

På tal om blodad tand...

När jag kom till dagis igår för att hämta barnen, såg jag att Malte satt i knät på fröken och säg allmänt däven ut. Föklaringen: Han hade ramlat och slagit i munnen på en träbänk så ena framtanden hade fått en rejäl smäll. Tanden satt lite snett och löst med fint köttsår runt! Jag hann tänka att det blir en trevlig kväll på akuten... Men när vi kom hem hade tanden rättat till sig och "halkat" tillbaka till ursprungsläget. Malte verkade inte heller ha så ont längre så vi blev hemma. Det kan väl hända att den har blivit så skadat att den kommer att trilla ur, men den dagen den sorgen... Wille slog ju ut en framtand när han var två och fick strax efter dra ut den andra också eftersom den svartnade. Det är ju tur att de får en uppsättning tänder till...


Träning

Jag har bestämt mig för att försöka öka min träningsdos. Från just nu nästan noll till åtminstone två ggr i veckan. Så igår efter jobbet åkte jag hem till min mors lägenhet för att låna hennes crosstrainer. Jag tänkte att det måsta vara lite lagom att börja med. Efter 20 min höll jag på att svimma och trillade nästan av maskinen. Att det skulle vara jobbigt anade jag men att det var så jobbigt i kombination med min dåliga kondis blev en upplevelse. Funderade på att vila lite och sen upp igen, men tiden rann iväg och jag var tvungen att åka till dagis och hämta T och M. Men jag fick i alla fall lite blodad tand och ska dit igen på torsdag.
                                                            

Helgens händelser!

Så var det redan söndagkväll igen och jobbardag imorgon. Tanken var att vi skulle ha en lugn helg med mycket utevistele och fix på tomten. Det blev inte riktigt så. Vi började vid nio på lördagmorgonen med att plocka ner alla tavlor och hyllor i kök och vardagsrum för att börja spackla och slipa. Medan mannen åkte på att  tejpa in hela rummet åkte jag och minstinen, som bara var ivägen, till Colorama och köpte färg och lånade hem tapetprover. Resten av lördagen gick åt till att jaga barn och försöka måla. Stockholmsvit blev färgen och fondtapetern som är beställd heter Niveau 7435 från Boråstapeter. Bild kommer när allt är klart!
               På eftermiddagen hann vi också med ett besök hos min far. När vi senare skulle hem och äta kom vi på att vi inte hade någonstans att sitta eftersom möblerna var övertäckta med plast. Så vi överraskade barnen med att åka ner till American Pizza Today och lördagsmysa! Det blev lyckat!
              Idag har vi fortsatt med att återställa efter målandet samt haft besök av nära vänner. Vi åt en trevlig söndags-gryta och pratade om vad som hänt sen sist. Vi hinner inte umgås så mycket som vi skulle vilja.
             På eftermiddagen hann jag till och med ut på en promenad med T cyklandes vid min sida. Hon var jätteduktig och orkade med mycket mer än vad jag trodde. Mysigt att bara vara med ett av barnen någon gång! 


Fredagskvällen...

...tillbringade vi hos våra goda grannar V & R.Vi hade tänkt lägga barnen tidigt för att sen börja spackla kök och vardagsrum och måla om i helgen. Men eftersom frun i huset hade bakat en prisbelönt chokladkladdkaka med marshmallows och mariannegrädde var vi ju "tvungna" att gå över! En kvällsfika med te och kaka: Gott men ursött!
      Det var riktigt mysigt att sitta och prata i lugn och ro, utan barntjo och stim. Våra två minsta hade vi lagt för kvällen innan vi gick över och den älste pep upp på övervåningen med grannens barn. Efter det hamnade vi i soffan hemma framför en bra film. Så ingen spackling blev det... Men vi har ju hela helgen på oss...
     

Äntligen fredag...

Sista lektionen är slut för dagen och solen strålar utanför. Hoppas att det blir lika fint under helgen. Vi har en hel del fix som måste göras på tomten i helgen, kratta löv, flytta växter, plocka undan möbler och leksaker. Höststäda helt enkelt! Jag tror dessutom att denna helg är den enda som vi inte har uppbokad för något speciellt på bra länge framöver. Så det vill till sig att njuta ordentligt!
        Nu ska jag plocka undan och gå ut i det fina höstvädret! (Jag som klagade så igår på rusket... Det var väl någon som lyssnade på det!?)


Det blev en promenad i alla fall...

Efter mycket velande fram och tillbaka, (ambivalent? jag?), blev det tillslut en promenad. Jag beslöt mig för att gå till dagis och hämta Malte och Tilde och ta bussen hem. Sagt och gjort så gick jag de 45 minutrarna det tar till dagis, en liten lagom promenad. Barnen blev överförtjusta i tanken på att få åka buss, vilket de inte gör så ofta.
        Vi hade gott om tid och gick mot den hållplatsen som ligger lite längre bort och hann halvvägs när Tilde kom på att hon var kissnödig... Suck! Hittade en pappersbit i vagnen och Tilde kunde göra sitt i skogskanten. Väl framme vid hållplatsen insåg jag att vi var tidiga och skulle få stå och vänta i en halvtimme så vi började gå sakta mot nästa hållplats. Hade fortfarande gott om tid men satte oss och väntade. Och väntade och väntade... En kvart försent kom bussen och under den väntan hade Tilde blött ner sig med leriga, blöta höstlöv, Malte hade ramlat ner från den höga trottoarkanten och fått en blåtira och jag höll på att hungra ihjäl... Undrar om promenaden var värt det?
       Vi kom i alla fall hem tillslut och barnen uppskattade bussturen. Lite vardagsglädje mitt i allt kaos!

Vart har den vackra hösten tagit vägen?

Usch! Idag har det regnat och varit urrigt hela dagen. Hade tänkt ta en rask prommenad innan jag hämtar de två minsta på dagis, men har än inte kommit mig för det. Min förhoppning var att dessa dagar när jag nu slutar efter lunch kunna ta en härlig höstprommenad i sol, men som vanligt blir det inte som man tänkt sig... Fastnade här vid datorn istället och tittade på foton. Tänk om det kunde vara så här fint väder!

Detta underbara höstväder var det i lördag när vi var ute på tomten.

Minstingen Malte ute på promenad i det fina höstvädret som var i helgen!

Välkommen till min nya, första, blogg!

Hallå alla där ute! Jag tänkte börja blogga.. Mitt liv just nu går ut på att; jobba, ta hand om tre barn, laga mat, städa huset, fixa trädgården, umgås, scrappa, sjunga mm. Så för att jag inte ska stå utan aktivitet(?!) tänkte jag börja blogga!

Jag har läst andras bloggar och tänker att jag inte har något att skriva om. Men sen slog det mig att alla som skriver, skriver om deras vardagsliv och även jag har ju ett sådant! Så min blogg kommer att handla om små glimtar ur mitt vardagsliv med de tankar och funderingar som kommer med det. Så trevlig läsning!

RSS 2.0