Träningsvärk!!!

Så nu har jag äntligen kommit igång med träningen på Power Gym (kan man säga så efter att ha tränat två gånger?) I alla fall var det jätteskönt att verkligen träna igenom hela kroppen med vikter. Jag har alltid tyckt om styrketräning, men det har varit väldigt dåligt med det sedan de två sista barnen kom, d.v.s. inget alls... Men nu är det andra tider och igår var jag alltså på den första av tre instruktioner av maskinerna. Vi gick igenom ett medelprogram och maskinerna instruktören visade var för armar och axlar. När jag var klar med det tyckte jag att eftersom jag ändå masat mig dit måste jag köra lite ben och mage också... Snacka om träningsvärk idag!!! Men då vet man i alla fall att man gjort något...

Ett lov och en helg åter passerad

Jaha, då var det söndag igen och det är dags att jobba efter en helg plus en veckas lov. Det är nästan värre att börja jobba igen efter ett lov än en vanlig helg, för allt känns så avlägset.  Nästan lite retsamt: "Nu har du fått vara hemma en stund och lagom börjat slappna av och sluta tänka på jobbet, du har till och med börjat ta upp kontakten med vänner som  du inte sett på evigheter... Nästan så att du trivs med livet igen... Då kommer slaget, nu får du inte vara hemma längre för nu är lovet slut...! Suck!!!!
   Riktigt så illa är det inte eftersom jag faktiskt trivs på jobbet och tycker att det är trevligt och vara Kristin, läraren, och inte bara mamma.
   Vi kan i allfall se tillbaka på ett lov med lite varierande aktiviteter. Fredagen gick åt till att träffa tjejerna i scrappinggruppen och deras barn. Det var mycket kul eftersom vi mammor träffas varje vecka men vi hinner aldrig umgås när barnen är med, men nu lyckades vi få till det och det blev en förmiddag i fikats tecken... Tack tjejer för en trevlig förmiddag! (Typiskt nog hade jag glömt ladda kameran så det blev inga bilder...)

Eftermiddagen tillbringades med en granne och hennes två barn. Vi gick ner till sjön för att åka pulka och fika (igen!) på isen. Vi mammor tyckte att det var en strålande idé, att få luft och röra på sig i det fina vintervädret. Barnen tyckte tyvärr inte lika... Mycket gnäll, skrik och sura miner var det! Men efter en stund kom de igång och åkte ett par gånger men sen vill de gå hem och leka. Några fina vinterbilder blev det ändå:
 




I lördags var vi äntligen hos min mormors syster och man och fikade och badade i deras inomhuspool! Helt underbart! Barnen hade jätteroligt och badade och letade efter katter... De började "tjata" om att få åka tillbaka innan vi ens kommit hem!


Kvällen tillbringades hos ett par grannnar som hade köpt hela kitet med trummor, gitarr och mic till PS3. Vi åt tacos, drack lite vin och sjöng och spelade hela kvällen. Mycket impulsivt och mycket trevligt! De små barnen somnade och vi fick gå hem i omgångar eftersom vi inte har en vagn till Tilde. Först hem med Wille och en sovandes Malte i vagnen, sedan fick Pioter gå tillbaka och hämta en sovande Tilde och köra hem henne i vagnen... Lite bökigt med fullt möjligt!

Idag har jag, hör och häpna alla vänner, köp träningskort på gym! Nu j*lar är det dags att komma igång igen efter alla barnens bebisår! Har bokt en instruktion till i morgon för att få en ordentlig genomgång av alla maskiner, så nu är jag laddad... (Tyvärr var det ju ett 4-års kalas som vi var på idag och jag var ju "bara" tvungen att synda lite nu innan jag kommit igång på riktigt...) Nåja, det ska i alla fall bli intressant med träningen i morgon!

Snart är lovet över

Redan torsdag och näst sista dagen på lovet... Det var ju meningen att vi skulle hinna göra så mycket roligt och "praktiskt", som att träffa folk och röja i det eftersatta hemmet! Vi har visserligen hunnit med att gå till Öppna förskolan två gånger och lekt, varav i går var vi i en gymnastikhall och vrålbusade. Barnen hade så roligt och var totalt helvilda, speciellt lilla Maltebus. Han älskade att få springa runt och klättra och klänga överallt! Men någon städning har det inte blivit...

 
 




Igår var vi även på 4-årskontroll med Tilde. Hon blev "godkänd" på alla test. Tilde är nu 103.5cm lång och väger 19kg, helt enligt kurvan om man nu ska jämföra med den... Jag var lite orolig ett tag eftersom hon ibland kan få för sig att inte göra det som andra säger åt henne, men hon skötte sig exemplariskt även om hon efteråt sa att det inte var skönt att ta bort tejpen för öget som gjorde ont... Vilket jag fullt förstår henne... 

 


Idag är de små barnen på dagis eftersom jag har en läkartid i eftermiddag. Så just nu är det riktigt lugnt och skönt här hemma. Annars måste jag säga att det nästan är lugnare att jobba än att ha sportlov och vara hemma med alla barnen... Inte det att de är krävande i sig ( vilket de i och för sig är ...) men just allt detta med att laga mat 2 ggr/dag, det blir stökigare eftersom de leker buslekar, blir uttråkade om man inte engagerar sig till max, osv. Men samtidigt är det helt underbart att kunna få lite extra kvalitetstid med barnen så här lite då och då under året. Nu ska jag och Wille snart ta oss ner på stan och ha egen tid, lite lunch och mys. (Risken är väl att han hamnar i någon tv-spelsaffär medan jag går i klädaffärer...)

Imorgon ska vi träffa ett gäng mammor med barn som vi umgicks mycket med när vi var föräldralediga och nu har vi lyckats bli lediga alla samtidigt och tyckte att det var på tiden att barnen fick träffas igen och leka lite. 


En sak till... Det är ju dumt att bara ha en napp, när man kan ha två samtidigt...


En härlig semester på jobbet...

Har varit på skolresa med våra åk 3-elever, dvs. 12 st grabbar och en tjej, alla i åldern 18-19 år. Den började i tisdags när vi packade in oss i två minibussar och en personbil, med kilovis med mat . Sedan bar det av upp till Furudal där vi skulle bo i kollegans lilla stuga. Vi personal var väl beredda på en del gnäll och struliga elever men tänkte att med rätt inställningn går det nog... Dessa dagar visade sig dock bli en helt underbar minisemseter med betalning! Eleverna gjorde allt precis som vi bad dem och oftast behövde vi inte ens be dem, de gjorde det mesta som skulle göras på eget initiativ. De skottade snö, bar in ved, lagade mat, fixade frukost, mm.
    Två av dagarna var vi i Orsa Grönklitt (www.orsagronklitt.se) och åkte skidor. En mycket bra anläggning måste jag säga även om jag inte har så mycket att jämföra med... Alla elver åkte, rutinerad som nybörjare! Lite jobbigt var det dock andra dagen med träningsvärk och 27 minus-grader!
    Kvällarna tillbringades vid brasan med kortspel, brädspel och Sing Star! Vilken upplevelse att få de flesta grabbar att ställa upp och göra bort sig! Rörd till tårarna blev vi alla i peronalstyrkan när de började att sjunga kärleksballader...
Även hemresan i fredags gick bra även om alla mer eller mindre sov hela vägen hem och det var nästan lite deppig stämning när alla skulle gå hem för att ha en veckas sportlov...
    Så jag är i alla fall hemma igen till vardagens "slit" med barn och hus, även om även jag har en veckas lov nu. Men jag måste erkänna att jag är bra sugen på att åka upp snart igen med familjen för att inviga dem i vintersportens härliga liv...
                                               

 


Vi hade helt otroligt fint väder hela tiden om än lite kallt! Men det märks ju inte eftersom man håller sig varm genom skidåkningen.

Skolresa

Imorgon bär det av på skolresa med 14 st. elever. Vi ska åka till Dalarna och åka skidor i Orsa, och bo i en kollegas fritidshus, (www.sandbackendalarna.se). Det ska bli jätteroligt eftersom jag inte har åkt skidor på minst 6 år... Vi får väl se hur detta slutar, eftersom sist gjorde jag en snygg frivolt i backen och fick en spricka i revbenet! Jag resonerade lite som så att då hade jag ju provat att åka i alla gröna och blåa backar i hela tre(!) gånger så då var jag ju nästan proffs... så jag var tvungen att prova en svart backe... vilket inte gick så bra!!! Men denna gång planerar jag att ta det lite lugnare eftersom jag måste köra hem eleverna efteråt...
    Det jobbiga med att vara borta i fyra långa dagar är att jag aldrig har varit borta från de små barnen så länge. Men det kanske bara är nyttigt?

En sammanfattning av resan kommer till helgen... och alla ni som ska åka skidor under veckan i backarna i Orsa Grönklitt, SE UPP!!! 

Helgen i korthet...

Usch och fy på mig för att jag är så dålig på att uppdatera... Nåja, det kan ju vara ett tecken på att jag har lite annat för mig än att sitta vid datorn.
    Det känns inte som om det har hänt så mycket denna helg förutom att den som vanligt har gått för fort... Hela lördagsförmiddagen fram till halv två gick åt till att träna sång och korre inför vår show den 18/4, som vi har med kören (www.keytownharmony.se). Efter det var det mest bara hemmapyssel som gällde eftersom det kalas vi skulle gå på blev inställt.
   Även kalaset som Tilde skulle gå på under söndagen blev inställt, så det blev mycket tid för famillen. Eftersom det var jättehärligt vinterväder ute med massor med snö så tillbringade vi hela förmiddagen ute. Vi gjorde snögubbar, en snökänguru(?), snölykta och en stor snöigloo. Det var perfekt temperatur för snöskulptrering och jättemysigt eftersom alla barnen var med.

                                  
                                               En mycket glad snögubbe och mycket glada barn!


                                  

                                              En mysig snögrotta att krypa in i med syskonen är toppen!


                                   
          Bara för att visa hur hög den är var jag tvungen att medverka på ett kort... (Men jag syns nästan inte...)

Det tråkiga är bara att sen se barnens ledsna miner när det smälter bort...



Satt i fredags och exprimenterade lite med kameran och tog lite foton med bl.a. sepia-färg. När jag sen tittade på kortet på Malte ser det ut som om det vore taget för minst 30 år sedan. (Om inte annat på frisyren...)

                                      

        Men jag kan garantera att det bara är lilla Maltebus, som är i stort behov av en klippning! Som bevis blir det en bild till...
                                    

Kan det inte var helg igen, snälla????

Helgen som passserade känns inte som om den ägde rum. Var ju borta på fredagskvällen och sen akutenbesök som ni redan vet... Lördagen gick åt till att försöka upprätthålla ordningen i huset, förbereda för ett "party" på söndagen samt försöka få till sig något så när för en tjejfest.
   Tjejfesten var ägnad en barndomskompis som har fyllt 30år. Det var trevligt med god mat och gott vin! Bortåt midnatt bar det av ner till stan och in på Harrys, vilket jag lika gärna hade kunnat varit utan... Så trångt! Men eftersom nattbussen inte skulle gå förrän 02.05 fick jag vackert stanna kvar...  Jag förstår inte varför man aldrig lär sig, att det är såååå mycket trevligare på festen och ändå ska man ner på stan! Varför???
   Kom i alla fall hem och i säng till 03.00 och var "lite" trött när barnen väckte mig vid nio på morgonen. Men då var det bara upp och förbereda för ett Meandi-party (www.meandi.se) som jag hade lovat Joanna, som är säljare. Det blev lyckat, det finns ju så mycket fina kläder till barnen där. Efter att ha blivit lovad att jag inte behöver betala förrän barnbidraget i februari kommer så handlades det en del... Så nu kommer barnen vara så fina till sommaren!
  Så nu är det bara och invänta nästa helg, som i och för sig kommer att komma snabbare än vad man tror och nästa vecka bär det av till Dalarna på skolresa... Undrar hur detta kommer att sluta? Fortsättning följer...

RSS 2.0