Jippie!!!!!!

Har nyss bokat skidsemester till Orsa på jullovet! Vi åker med ett par grannar som också har barn i samma ålder som Tilde och Malte. Vi har bokat en 12 personers stuga mitt i backen! Ska bli så trevligt och lyxigt... Vi har redan börjat planera. Vi kom fram till att mat, vin och "singstar" stod högt på listan, förutom heldagar i backen.
Tilde kommer att bli helt lyrisk i morgon när hon får veta det. Det som står högst på hennes julklappslista är nämligen egna slalomskidor (vilket hon nu passande kommer att få). Så snart, drygt en och en halv månad kvar, kommer vi!!!!

Tilde från förra säsongens skidresa!

En syster som kan gå långt...

Tilde kan vara bra finurlig ibland... Hon testar saker, både bra, dåliga och annorlunda. Dessutom har hon insett att hon, genom att bara vara storasyster, kan få göra lite som hon vill med lillebror. Här om dagen när jag hämtade barnen på dagis kom jag först fram till Malte som satt och pärlade. När han hoppade ner från bordet märkte jag att han var barfota. Jag frågade var hans strumpor var och han mumlade ngt.Ttänkte att de säkert var i facker eller torkskåpet... Går sen in till tilde som sitter och ritar, hon hoppar också ner från stolen och då ser jag att hon har Maltes strumpor på sig... Jag frågar lite fint varför och då svarar hon: "För att mina var blöta...!"  Öhhh... Vad svara man på det? Om en storasyster har blöta strumpor, då är det alltså ok att ta lillebrors eftersom man inte orkar få till sitt fack och hämta nya..?  Tror det kan bli liiiite konflikter dem emellan under årens lopp!

På två månader...

...har jag inte skrivit här! Fy skäms! I och för sig gör det väl inte så mycket, det få ju liksom inte bli ett tvång att skriva... Ska återge lite händelser med bilder nästa gång jag har den datorn där bilderna finns, men nu blir det bara ett levnadstecken ;-) Har hunnit med allt ifrån en liten minisemester med min mor och Tilde, shopping i Ullared, en mindre operation, sjukskrivning i fyra (härliga) veckor till att nu åter vara på plats på jobbet. Men som sagt, bilder kommer... Kram på er! 


Sminktjuv

Här om dagen nämnde en dagiskompis till Tilde att Tilde hade glömt sitt "läppstift" på dagis... Jag tänkte då att det är hennes Hello Kitty "lypsyl" som hon hade haft i fickan. Funderade inte så mycket över det untan tyckte att Tilde fick skylla sig själv lite för att hon tar med sig sånt till dagis. När jag idag skulle hämta henne ligger det i hennes fack en mycket välbekant förpackning... nämligen mitt röda Loreal Glossy shine! Blir irriterad och tar upp det med Lilla fröken Tjuv, att det faktisk är mammas och att hon INTE får ta med sig det till dagis! Då kommer samma dagiskompis som först avslöjade stölden och hemligheten och säger:" Men vi hittar inte det lila..." Suck!!! Min lilla prinsessa har alltså tjuvat BÅDA mina glossy shine. Vad gör man??? Tilde fick sig en liten utskällning till och hon lovade att aldrig ta mammas smink igen... Min undran efter detta är: Hur kunde hon nå upp till översta hyllan i badrumsskåpet? (såvida hon inte stod i handfatet...)

RSS 2.0