Sammanträffande

Eskilstuna är bra litet, (om det nu är någon som tvivlat...). Wille fyller år och inför det hade vi tänkt byta i hans PS2 mot en XBOX. Tv-spelsaffären har någon drive att om man lämnar in den gamla konsollen + fem spel så får man köpa ett XBOX för 399:- , en ok födelsedagspresent tyckter vi. Tänke lite smart att köpa ett par begangnade spel till julklapp och gick in på Blocket för att leta. Hittade två spel som han vill ha i obruten förpackning till ett bra pris och jag mailar till säljaren och frågar om spelen finns kvar. När jag öppnar mailen på morgonen ser jag att jag har fått svar av en kille som är min elev! Vad är oddsen för det? Hoppas bara att Wille nu vill byta...

Fryser!

Det är så kallt i mitt arbetsrum så jag snart blir galen. Det är i och för sig lika kallt överallt i skolan men i arbetsrummet sitter man ju still och då märks det mer. Men nu har jag snart sista lektionen för idag och jag tänker avvika lite tidigare eftersom jag arbetade över en timme igår. Då ska jag ta mig till Tuna Park en stund och leta julklappar och födelsedagspresenter. Tjohooo!

Vad jobbigt... (del 2)

det är att lämna barnen på en dagisavdelning med bara vikarier! All ordinarie personal som brukar vara där på morgonen var sjuka och det fanns nu ett hopkok av annan personal där. Visserligen en del personal från avdelningarna bredvid plus administratören på huset men ändå. För Malte är det inga problem för så fort någon säger ordet frukost, då följer han ivrigt med. Tilde däremot är ju pipig även i vanliga fall och vill inte att man ska lämna henne, och än värre blev det såklart idag. Hoppas att det kommer någon ordinarie personal lite senare på dagen...

Vad jobbigt...

med snö och halka tidigt på morgonen. Dessutom frös mina lås på bilden så när jag kom fram till jobbet gick det inte att låsa bilen! Tur att man jobbar med fordonselever och har en verkstad vägg i vägg. Så min bil får stå inne och värma upp sig lite under uppsyn av fordonslärarna. Tack! Ni är urgulliga!

Seg i kolan!

Idag har vi i arbetslaget haft en heldag ägnad åt planering. Nu har vi kastat runt personal och elever lite hit och dit så ingen vet nog riktigt vad vi ska göra.... Jorå, allt ordnade upp sig något så när, men det slutade med att jag sa ja till att utöka ett pass med 40 minuter vilket var på bekostnad av i stort sett enda gråtid under hela veckan. Men efter att ha suttit i möte i över 6 timmar säger man ja till nästan vad som helst bara föra att få slut på mötet!
     Just nu arbetar jag (eller rättare sagt SKA arbeta)  bara 75% eftersom jag är sjukskriven på deltid. Problemet blir på mitt jobb att eftersom jag har elever hela förmiddagen och min planeringstid efter kl. 14 när eleverna har gått hem, så arbetar jag fortfarande i stort sett lika mycket med eleverna. Det är min gråtid, planeringstid, som går åt till sjukskrivningen! Lite sjukt, men jag får väl skylla mig själv som inte har tagit tag i det. Men det måste jag göra annars är det ju bara ett stressmoment att göra samma jobb fast på mindre tid! Skärpning Kristin!  

Ny skrivare

Har idag fått vår nya skrivare att fungera, i alla fall nästan... Vår gamla fotoskrivare har inte fungerat på evigheter och när Pioter av en slump tittade på garantikvittot såg han att försäkringen går ut i slutet av november. Så nu blev det äntligen av att byta in den och få en ny. Jag håller nu på att testar alla möjliga utskrifter för att se kvaliten på fotografierna som skrivs ut. Än är jag inte nöjd men så har jag också slut på glansigt fotopapper. Jag tycker att de matta papprena är lite tråkiga. Får nog köpa bra papper innan jag bestämmer mig för att skrivaren är bra...
     Annars verkar den bra med både scanner och kopiator. Bra med fler funktioner i ett så det går att rensa ut bland prylarna. (Alla som känner oss vet hur mycket teknikprylar min käre man har...)

Denna blev det.

Jag blir såååååå trött...

Denna vecka har vi varit uppbokade allihopa lite till mans. Det har varit något nästan varje kväll och idag ska Pioter jobba sent. Men igår var vi båda hemma och med en tom kyl och frys insåg jag att det måste storhandlas. Åker till Coop Forum för att ladda upp med storköp. Wille var med för att hjälpa till. När vi kommer dit och börjar plocka på varor inser jag att jag har åkt ifrån plånboken och bankkortet! Jaha, vad göra? Åka hem utan att ens ha mjölk och fil till frukost? Då säger Wille att han hade smugit med sin plånbok ifall han hittade ett spel att köpa... Tack! sa jag och norpade åt mig plånboken för att i alla fall kunna handla det viktigaste. Men jag måste väl ändå handla snart igen...

Fullmåne

I natt har jag sovit dåligt. Det har föresten fler i familjen gjort! Redan kl. 23.00 ramlade Tilde ur sängen, det har hon inte gjort på över ett år. 23.45 sparkade Wille på något konstigt sätt ner sin lampa bredvid sängen så att jag flög upp ur sängen. Trodde Tilde ramlade en gång till! Det tog flera timmar innan jag kände att jag somnade in. Tittade på klockan sista gången vid 01.20. Att jag då börjar få lite panik över att jag snart ska vakna och gå upp gör ju inte saken att somna enklare! Jag vet att jag brukar sova oroligt vid fullmåne och fick bevisat i morse när jag vaknade att det blir fullmåne i morgon. Så då vet jag vad som väntar i två nätter till...   Det finns visst inget som vetenskapligt visar att sömnen påverkas men jag och mina barn påverkas tydligen ändå!

                               
  


Tur att man har tvättmaskin!

 

För barn är barn och de älskar att gegga i en blöt sandlåda och hoppa i vattenpölar. I alla fall mina barn ;-)  Dessutom måste de smaka på hösten olika pinnar och grenar. Undrar varför...
Hoppas bara att nu kläderna hinner torka tills det är dags att gå till dagis i morgon.  


Ibland blir man glad på jobbet...

Jag kan ofta känna att man gör sitt jobb och man klagar lite över hur det är. Vilka problem och bekymmer som finns avhandlas alltid först om någon frågar hur det är på jobbet. Idag har jag i alla fall haft en mycket givande lektion och två mycket bra utvecklingssamtal. Visserligen var det inte mer än tre elever här så det var ju en anledning till att jag kände att "Wow, jag  har verkligen kunnat hjälpa alla och räckt till för alla idag!" Hur ofta känner man det som lärare?
      Samtalen var de första jag hade den här terminen och det är så trevligt att ha samtal med elever som har vuxit till sig så mycket sen första gången jag hade dem. Nu har det bara en termin kvar och sen är de vuxna och har lämnat gymnasiet bakom sig. Det är så kul att få följa dem! (Jag inser dock att ju fler elever jag ser växa upp desto äldre blir jag. Skrämmande tanke!)

En bra dag hoppas jag nu blir en bra kväll och hleg för nu ska jag plocka ihop för den här veckan...

Föreläsning

Skulle på en jobb-föreläsning i går kväll. Pioter stressar hem från jobbet, jag slänger i mig maten och rusar ner till Contrast och möts där av en lapp " Föreläsningen inställd pga. sjukdom" Vad less man blir! Kunde de inte ha mailat och meddelat det under dagen? Dålig stil!

En härlig förmiddag...

har det varit idag. Jag, Tilde och Malte bylsade på oss vinterkläderna och gick ut i det klara, soliga men kalla vädret. Tilde jublade över den lilla snö som kommit medan Malte var mer skeptisk. Han lärde sig snabbt att is är halt, hårt och kallt! Det såg mycket skoj ut när han i full fart ska springa ut i vattenpölen som hade frusit till en skridskobana... En första rejäl vurpa på rumpan!



Det var inte speciellt roligt att ramla...

    


Sen lämnade vi isen och gick och undersökte snön istället. Tilde hittade en perfekt plats i solen!



Malte var tvungen att titta på snön väldigt nära., och så förstås smaka på den! Kanske en blivande vetenskapsman...?
          





        

Idag är det kallt...

...lusekoftan på!

RSS 2.0