Några av veckans alster...

Har ju kastat mig in i ytterligare hobby (förutom scrapbooking, och sången) nämligen smyckestillverkning. Det är så roligt! Ikväll har jag varit själv hemma med barnen och efter det att Malte lagt sig hade Tilde och jag tjejmys. Vi tjyvstartade på lördagsgodiset och satt sedan en lång stund och pysslade med pärlor och kedjor. Här är resultaten:

                                                    
                                                            Tilde visar upp sina färgglada halsband!


                 


                De två armbanden med flera länkar var kvällens pyssel. Ett blått till mamma och ett lila till Tilde.

En vecka kvar...

...sen är det JULAFTON! Jippie!!! Två arbetsdagar kvar innan långledighet! Jippie, JIPPIE!!!!
                                        

Pepparkakshus (eller vad det nu är?)

I vår familj har vi en lite tradition. Det gäller att ha fantasi när det byggs pepparkakshus. Fast nu blir det oftast inte "hus" i traditionell betydelse utan snarare byggnad eller fordon. Förra årret hade vi Empire State Building som prydde vårt vardagsrum, i år har det landat ett Imperial Star Destroyer (Star Wars för alla okunniga...). Som de flesta i vår bekantskapskrets så är det två älsta grabbarna i denna familj (Pioter och Wille, fast mest Pioter!) rätt hooked på Star Wars. Dock tyckte Tilde att så kan bara inte ett HUS se ut, vilket hon har helt rätt i, och fick förstås göra sitt alldeles egna papparkakshus som hon förvarar i sitt rum. Det är ju i och för sig rätt chansartat att låta henne ha det i sitt rum, man vet inte hur länge det finns kvar... Första kvällen sa hon:
 - Pappa! Tänk om jag vaknar i natt och är hungrig? 
Finns en viss risk att papparkakshuset är borta innan julafton... 

                            
                         (Observera Tildes elefant som står utanför dörren, den skulle promt vara med!)

En annorlunda söndag

Idag hade vi tänkt att bara vara hemma och pyssla. Baka saffransskorpor, göra julgodis, bygga pepparkakshus, mm. Men så blev det inte... Redan på morgonen vaknade vi av att Malte låg och grydde i sin säng. 39.3 grader i feber! Okej, det blir en lugn dag konstaterade vi snabbt för efter frukost somnade Malte om. Efter drygt två timmar tyckte vi det var dags att vakna och dricka lite. Då var han varmare än någonsin och låg och flämtade! Vi ringde sjukvårdsrådgivningen och de skickade oss direkt till akuten. Tilde och Wille blev skickade till grannen och vi åkte upp till en fem timmar lång väntan på akuten. Vi fick träffa läkare rätt så snart men det tar ju tid innan alla prover är tagna och analyserade. Malte var en ängel hela tiden och satt bara i knät och tittade sig omkring (det kan ju i och för sig ha att göra med att han tillslut hade 40.3 graden innan vi fick ner den med alvedon). De hittade inga bakterier så det hela rör sig troligen om ett kraftigt virus så det är bara att avvakta och se, hålla febern nere och få i honom vätska.

Så det blev inte mycket hunnet av det som var planerat, men så brukar det vara i vår familj. Jag har visserligen gjort både saffransskorpor och "rocky road" (från tv-Leila) mellan varven under dagen så lite blev ändå av. Pepparkakshuset får vänta tills i morgon.

 

Ibland händer det inget...

...och ibland händer allt på samma dag!

Denna vanliga onsdag, 10 december (nåja vanlig och vanlig, det är ju Nobeldagen...), börjar vi morgonen med att uppvakta Wille som fyller 11 år. Därefter i rask takt påklädning, dagislämning och entré på jobbet. 14.15 smet jag från skolan för att se alla dagis barnen i ett smått kaotiskt luciatåg. Ett barn kräktes innan de började sjunga, två barn stortjöt sig igenom sången (min dotter var en av dem), ett par barn sång alla sångerna i turbo-speed utan känsla för att de andra barnen också försökte sjunga i normal takt. Mitt i dett kaos satt Malte och undrade var han hade hamnat! Det var ju dessutom rätt fullt med föräldrar och mostrar och fastrar till höger och vänster.
Men söta var de mina barn! (Även om de vägrade samverka på ett foto)

  


Efter lusse-firandet var det snabb färd hemåt för att städa och förbereda till födelsedagskalaset för Wille. Det blev väl ingen Nobelmiddag direkt, Wille hade önskat sig tacos och marängsviss. Det blev ett trevlig kalas och jag tror att Wille var nöjd eftersom han fick mängder av paket i precis rätt anda: X-box spel! Så nu lär han väl inte komma ut från sitt rum och vara social frivilligt på väldigt länge!

Det fanns i allafall en som tyckte att efterätten var till belåtenhet. Gissa vem???





Om ni trodde att min kväll slutade med att städa efter kalaset trodde ni fel. Kl 21 var det nämligen dags för en modevisning nere på en resturang/nattklubb. Snygga kläder, modeller och italiensk plockbuffétillsammans med Mia och Helena! En höjdaravslutning på dagen. Behöver jag tillägga att jag var lite seg i morse?

Ännu en helg har passerat...

Jag har en känsla av att veckorna endast består av måndagar och fredagar. Helgen hinner passera innan man tänkt på vad man ska göra och vardagarna rusar iväg allt för fort mot jul.

I fredags kväll kom grannarna V&R med barn över på en kvällsfika. Trevligt att bara sitta i lugn och ro och prata lite. (Så lugnt blir det förstår inte med 5 barn runt omkring!)



Lördagen började lugnt med en tur till Elgiganten för att byta vår skrivare som vi inte var nöjda med mot en annan som skriver ut mycket bättre foton till min scrapparhobby. Därefter en lugn em fram till 17 då vi, tillsammans med ett annat par , blev bortbjudna till ett par kompisar i området på lite mat och glöggmys. Efter god mat och lite vin började vi röjja loss på Sing Star och Guitar Hero. Urkul!





Barnen sprang runt benen på oss och dansade hejvilt. Alla småpojkar (vi alla har pojkar födda 07) började krokan bortåt 20 och fick somna i respektive vagn. Tjejerna (alla ha flickor födda 04 el 05) kom på vid 21 att de skulle ha pyjamasparty och sova över tillsammans. Tänkte att det nog inte skulle gå att somna för tjejerna, men bara efter en stund sov alla tre i T&Ps dubbelsäng.


Vi vuxna insåg nu att vi kunde fortsätta leka så vi startade Nintendo Wii Sports och började boxas! Lite pinsamt att erkänna att jag har lite träningsvärk i ryggen! En mycket lyckad kväll!


Söndagen ägnades åt julklappsshopping och papparkaksbak. (Räknade förresten mina pepparkaksformar 55 stycken!)

  

Fotografier

Har äntligen fått fotografierna på alla barnen som vi tog hos en studiofotograf. Ska använda mig av ett par och göra ett collage på en vägg i vardagsrummet. Men måste förstås visa er ett par smakprov på min älsklingar!

  Wille the cool prince!

   Tilde the princess!


 Maltebus him self!


Bara en fråga: Hur lätt är det att välja ut 10 bilder av 103 st? Svar: Det gick inte! Vi köpte alla.....!

En trevlig tävling

Nu kan man vinna en Canvastavla på En dag. Ett liv. En verklighet.


Enkelt och snyggt!

VAB-dag

Idag har jag varit hemma med Malte. Han var dålig i magen igår och var hängig i morse så jag fick lov att vara hemma. Tilde mådde bra så hon fick gå till dagis som vanligt för att Malte skulle få lugn och ro. Och lugn och ro har vi haft det... Jag har idag konstaterat att det är skönt att vara hemma med ett barn som inte är vrålsjukt, men ändå så där sjukt att de gärna sover bort dagen... så idag har jag hunnit med att: tvätta två maskiner tvätt (vilket i och för sig inte tar så lång tid eftersom den sköter sig själv), bakat en sats med lussebullar, tränat 25 min på crosstrainern, duschat, städat i köket samt suttit en stund vid datorn! Inte illa... Självklart vill jag inte att mina barn ska vara sjuka så jag måste vara hemma, men eftersom mina barn nästan aldrig är sjuka blev detta en ny erfarenhet!

RSS 2.0