Vilde Malte

Jag har nog ett par gånger i bloggen nämnt vår lille maltebus... Han är lite smått tokvild och har ett underbart, envist humör. Idag lyckades han med det ingen annan i syskonskaran lyckats med, nämligen få sin arm ur led!
    Jag var över hos en tjejkompis tillsammans med ett par andra vänninor när grannen ringer och säger att hon har min dotter där eftersom Pioter har åkt till akuten med Malte. Jag samlar raskt ihop mig och åker till hem och får under tiden reda på att Malte hade blivit arg på pappa för att han inte vill borsta tänderna och slängt sig på golvet. Sen låg han kvar där och skrek AJ! Då såg Pioter att armen bara hängde utmed sidan och inte gick att röra utan illskrik.
    Härlig fredagskväll på akuten tänker man direkt och eftersom jag inte hade några hemnycklar med mig, lämnade jag Tilde hos grannen för övernattning, för att sen åka upp och hämta nycklar så jag i alla fall kunde komma in hem! När jag kommer till sjukhuset har läkaren precis dragit armen rätt och säger att Malte kan åka hem... Så jag måste faktiskt säga att trots att det var fredagkväll och smockfullt i väntrummet gick det otroligt fort för Malte att få hjälp, endast drygt 1 timme var de där.
    Nu har lilla Maltebus somnat och förhoppningsvis kommer han inte att ha några med kvar i morgon, om än lite öm...
  
            

Nya skor

Var på stan igår och tittade på nya skor till de två minsta. Deras fötter växer som ogräs... Köpte ett par skor till Tilde i tron om att hon hade ett visst mått på foten eftersom jag nyss mätt den, och kom hem och det visade sig att hon hade över 1,5 cm större fot! Det var bara att vända tillbaka till affären och ta nästa storlek... Dessutom var hennes ena par vinterskor en halv centimeter för små! Men fick i alla fall tag på ett par vinter/vår stövlar och ett par vårskor till Tilde och ett par joggingskor och ett par sandaler till Malte (ej på bild, de fick jag inte av honom när jag vill fota. Tecken på att han gillar dem...) 
   
                       

Införskaffade även en mätsticka så jag från och med nu kan ha lite bättre koll på mina växande barn fötter!!!

Ny beställning...

Har suttit och beställt nya saker till mitt smyckespyssel från www.cchobby.se. Det finns så mycket man vill ha och så snabbt pengarna tar slut... Försökte begränsa mig till att bara beställa själva smyckestillbehören, så som kedjor, lås och ringar. Det slank visserligen ner lite neutrala vita glaspärlor och vita sötvattenspärlor, men annars hittade jag inte vad jag sökte. Jag vill ha lite större glaspärlor i läckra färger eller försilvrade metallberlocker, typ hjärtat somjag använde till ett annat halsband som var i det förra inlägget. Någon som vet var jag får tag på liknande?
      Här i E-a finns det inte en enda pysselbutik som jag vet om, utan allt måste beställas på nätet. Har sökt  på Panduro, men vad finns det mer? Tacksam om någon har något bra förslag!

Sjukt...

Har varit hemma med en sjuk Tilde nu ett par dagar och idag var hon äntligen feberfri. Hon insjuknade i torsdags så det har varit en långdragen febertid... Men idag var det fullt ös så imorgon blir det dagis! Även lilla maltebus fick vara hemma idag eftersom Pioter var bortrest, så orkade jag inte iväg och lämna Malte på dagis. Istället stannade vi länge i sängen och tog det lugnt. Klockan 17 klev Malte ur pyjamasen för ett kvällsbad vilket säger en del om dagen... Det blev en hel del böcker lästa och lek med bilar, men även lite smyckespyssel. Var på pysselkväll igår på öppna förskolan och fick mig lite inspiration som jag var tvungen att göra något med när Malte sov middag. Några av dagens resultat (plus det från igår):
  
                        

Hemmapyssel!

Eftersom barnen har varit sjuka hela helgen gick våra planer om intet... Det blev ingen fest eller bad i pool. Däremot, förvisade till hemmets lugna vrå(?), blev det en hel del pysslat hemma. Jag passade på att baka lite havre-tekakor, grova korvbröd och bullar till semlor. Idag fick jag dessutom ett tokryck att tvätta fönsterna. Det var mycket behövligt och passade bra eftersom det var plusgrader ute. Nedervåningen blev klar, sen tog orken slut och min mamma och bror kom på en eftermiddagsfika. Hammalagade semlor. MUMS!

                     

Sjukstuga!

Då var det sjukstuga här hemma igen... Vi har väl klarat oss i ca. 2 veckor nu vilket vi i och för sig borde vara glada över, och än så länge har det bara rört sig om feber och förkylning, inte magsjuka! Det tråkiga med att det blev sjukt just denna helg är att vi hade en rätt stor del av den bokad. Vi skulle ha gått på middag ikväll till R och U, och på söndag skulle vi ha åkt till ett par släktningar och badat i deras lyxiga inomhuspool. Tilde är jätteledsen över att inte få bada men vi tycker inte det är så lämpligt med 40 graders feber. Men K och B, vi kommer gärna en annan helg då det passar! Men så är det... och det blir en lugn hemmahelg istället!

Måste testa

En sajt med gratissaker. Finns ingen direkt hake så jag måste ju testa!

http://www.gratisgen.se/ref/101633

Måste bara visa...

vår lilla "vampyr"! Det blev en så härlig bild:

                                     

Tildes prinsess-kalas

Så var det äntligen dags att ha kalas. Tilde tycker att den här veckan har varit olidligt lång innan det var dags att samla alla prinsessor! Men idag var det dagen D. Tilde hade bestämt menyn som bestod av korv med hembakat bröd, som hon själv hjälpt till att forma, och en Barbie-tårta till fika. Självklart skulle det även fiskas godis! Jag frågade henne innan kalaset om hon ville att de skulle ha någon lek/aktivitet på kalaset. Men hon tyckte att det räckte med att äta och öppna presenter! En bra och lyckad eftermiddag blev det i alla fall och Tilde var supernöjd över alla presenter. Tack!


En stilstudie av prinsessor!
                     

En bild av Barbie-tårtan! (Måste bara skryta lite med att den väckte en hel del beundran hos tjejerna!) 

                  

Frälst på Sing Star!

Tilde har blivit Sing Star-fantast. Är det ingen kompis som vill sjunga så får lillebror rycka in som stand-in. Han har visserligen inte riktigt förstått hur det går till, men Tilde är en envis lärare! Men det viktigaste är att Tilde har lite sällskap när hon sjunger och det ställer Malte gärna upp med.

                              

Ännu fler sammanträffade...

Jag börjar inse att snart är hela staden släkt med alla! Jag har tidigare beskrivit här i bloggen hur det kom sig att jag köpte ett spel av en elev via blocket (http://maltebus.blogg.se/2008/november/). Samma elev hittar jag härom dagen på min svägerska L:s facebook! Blev ju förstås lite fundersam på hur de känner varandra, men tänkte att eleven säkert är bekant med min svägerskas söner. Men det visar sig att denna elev har bott hemma hos L tillsammans med sin pappa då L och pappan dejtade! Det betyder att jag har ju träffat denna elev och far i början av mitt och Pioters förhållande för X antal år sedan. Hur stor är sannolikheten? Eleven konstaterade ju rätt snabbt att han, eventuellt nästan kanske lite grann, var kusin med mina barn!

Konstigt...


Tilde 4 år!

Idag fyller min prinsessa 4 år! Det är helt otroligt att tiden har gått så fort och att hon redan blivit så stor. I morse uppvaktades hon med ljus och paket, men det mesta av firandet blev av igår. Då var det "vuxenkalas" som Tilde säger, eftersom hon ska ha sitt barnkalas nästa helg.

 

Två mycket uppskattade presenter! Ett tv-spel Vtech V.Smile med ett par spel till och ett sminkhuvud. (Sminkhuvudet var mycket bra ycker jag så hon slipper "sminka" sig själv!)

En annan uppskattad present var Sing Star Disney som Tilde kan sjunga med i. Hon har varit lite sur på att hon BARA kan sjunga "Mamma Mia" och "Money money" så nu fick hon ett alldeles eget!

 

De är så söta när de sitter och sjunger, våra prinsessor!

Jaha... Då var det dags att komma igång igen...

Med träningen alltså. Jag förstår inte varför jag släpper allt sånt när det är ledigt och när man verkligen har tid att träna. Sen är det såååååå jobbigt att komma igång igen. Jag hade verkligen börjat få till det med lagom mycket träning i veckan på en lagom jobbig nivå. Det är ju inte heller så att det bara är träningen man tappar... Även känslan för vad man bör äta! Det blir ju en del sötsaker och mycket god mat under julen också. Men jag har bara mig själv att skylla.... Så, nu Kristin,  på med skorna och sätt fart! 


Gamla rutiner

I morse var det första dagen på dagis efter nästan 3 veckor ledigt. Fasade lite för hur de skulle reagera att bli lämnade där... För att börja med Tilde så gick det faktiskt riktigt bra. Hon krånglade inte hemma och sprang glatt in till kompisarna som redan hade kommit till dagis. Malte gick med in utan problem och vill hänga av sig overalllen på sin plats,men kom sen på att jag skulle gå! Han blev ledsen och började klänga på mig, ville verkligen INTE gå in till kompisarna och fröken. Precis då, som en skänk från ovan(..?) kom ....... frukostvagnen! Malte såg maten och vips så sprang han efter den!  Ibland är det tur med barn som gillar frukost! (Men jag lovar att på helgen är det måttligt kul att ha barn som vill upp tidigt och äta frukost)

Bra början...

Årets första arbetsdag började med a-lagsmöte. Lika trevlig och bladdrigt som vanligt! Sen var det dags för lektion... Hälften behagade komma medan resten hade tagit en extra ledig dag. Klassrummet var iskallt eftersom värmen har varit av under lovet och innan lunch försvann sen allt vatten från huset efter som det hade blivit en läcka i någon gata i området.  Så med kalla lokaler och utan vatten var vi tvungna att skicka hem de elever som ändå hade kommit! En  mycket bra början på det nya arbetsåret, eller? SUCK!

En lång ledighet till ända...

I morgon börjar allvaret igen, men om jag tänker efter så kanske det blir mer som semester... Att vara hemma med barnen är absolut helt underbart med ack så påfrestande! Mina två minsta, och speciellt den allra minsta, är ju rätt tokvilda av sig. Att tiden har varit occuperad av barnen märks kanske mest på att jag inte har hunnit skriva ett enda inlägg här på bloggen under hela jullledigheten! Så här kommer nu en snabbresumé med lite bilder på vad vi har sysslat med här hemma:

Det började egentligen redan innan jullovet med att Malte var så dålig att vi fick åka till akuten. Han hade över 40 graders feber och var totalt utslagen. Inget alvedon hjälpte och han förlorade balansen när han försökte gå.  Visade sig till en början vara någon influensvirus, men fick sedan hörselgångsinlammation och svårt med andingen. Tre typer av mediciner har han gått på hela lovet. Inget vidare... Men nu är han tillbaka in action!

Dagen innan julafton fick jag ett infall av att det skulle vara snyggare med matchande paket under granen så jag slog om alla. Visst blev det fint!

                                 
Kom dessvärre på senare att de andra som ska fira jul med oss har med sig paket i andra färger men det var enhetligt ett tag!

Julaftonsmorgon inleddes med att beundra alla paket som Tomten hade varit och lämnat under natten, dessutom hade han varit så snäll att han lämnat varsitt paket att öppna redan på morgonen. Så nyvakna i tomtepyjamas öppnades julens första klappar...
 

Sen är det bara att börja fira julafton vilket vi gör under lång tid... Vid 11 kom Pioters systrar med deras familjer + svärmor som var på besök från Norge, och det var dags för den årliga jul-brunchen. Julbröd med skinka, lax och köttbullar! De stannade ett par timmar men åkte hem lagom till "Kalle" och då kom min mor och bror för att börja det andra julfirandet! Malte hade lite svårt med att vänta på Tomten och försökte i ett par omgångar ge sig på julklapparna som låg under granen!


Tillslut kom dock tomten och lämnade ett par klappar till de snälla barnen som satt och tindrade med ögonen... (inte)





Sen var det bara att riva upp resten av julklapparna...


Kvällen avslutades med knäck och Singstar med grannarna!

Veckan mellan jul och nyår har gått åt till att bara ta det lungt och vara! Vi har kurerat Malte och umgåtts med vänner. Mest har vi bara varit hemma och myst, här de minsta i sina nya pyjamaser.




Även lite bus i badet har det blivit. Malte har badat bubbelbad för första gången...



Sedan kom nyårsafton lika överumplande varje år. Jag förstår inte varför vi inte kan planera. Två dagar innan började vi fundera på vad vi skulle göra! Lite sent kanske? Men då har vi ju våra älskade grannar som vi har firat med de senaste 5 åren, som inte heller planerar i tid! Så jag och V bestämde oss för att göra en italiensk buffé med olika läckerheter. Det blev mycket lyckat! Totalt blev vi 14 personer på nyårsafton som åt av maten och fröjdades med Singstar fram till tolvslaget då vi gick ut för att välkomna det nya året!

 Festfina flickor och en buspojke i bakgrunden!

Nyårsbuffén uppdukad! Mums...


Ja, det var väl en lite sammanfattning av vad som hänt. Nu måste jag krypa till sängs. Klockan är 22.40 och ska jag orka upp imorgon så är det nog dags. Det kommer nog att bli tufft ändå...

RSS 2.0