En lång ledighet till ända...

I morgon börjar allvaret igen, men om jag tänker efter så kanske det blir mer som semester... Att vara hemma med barnen är absolut helt underbart med ack så påfrestande! Mina två minsta, och speciellt den allra minsta, är ju rätt tokvilda av sig. Att tiden har varit occuperad av barnen märks kanske mest på att jag inte har hunnit skriva ett enda inlägg här på bloggen under hela jullledigheten! Så här kommer nu en snabbresumé med lite bilder på vad vi har sysslat med här hemma:

Det började egentligen redan innan jullovet med att Malte var så dålig att vi fick åka till akuten. Han hade över 40 graders feber och var totalt utslagen. Inget alvedon hjälpte och han förlorade balansen när han försökte gå.  Visade sig till en början vara någon influensvirus, men fick sedan hörselgångsinlammation och svårt med andingen. Tre typer av mediciner har han gått på hela lovet. Inget vidare... Men nu är han tillbaka in action!

Dagen innan julafton fick jag ett infall av att det skulle vara snyggare med matchande paket under granen så jag slog om alla. Visst blev det fint!

                                 
Kom dessvärre på senare att de andra som ska fira jul med oss har med sig paket i andra färger men det var enhetligt ett tag!

Julaftonsmorgon inleddes med att beundra alla paket som Tomten hade varit och lämnat under natten, dessutom hade han varit så snäll att han lämnat varsitt paket att öppna redan på morgonen. Så nyvakna i tomtepyjamas öppnades julens första klappar...
 

Sen är det bara att börja fira julafton vilket vi gör under lång tid... Vid 11 kom Pioters systrar med deras familjer + svärmor som var på besök från Norge, och det var dags för den årliga jul-brunchen. Julbröd med skinka, lax och köttbullar! De stannade ett par timmar men åkte hem lagom till "Kalle" och då kom min mor och bror för att börja det andra julfirandet! Malte hade lite svårt med att vänta på Tomten och försökte i ett par omgångar ge sig på julklapparna som låg under granen!


Tillslut kom dock tomten och lämnade ett par klappar till de snälla barnen som satt och tindrade med ögonen... (inte)





Sen var det bara att riva upp resten av julklapparna...


Kvällen avslutades med knäck och Singstar med grannarna!

Veckan mellan jul och nyår har gått åt till att bara ta det lungt och vara! Vi har kurerat Malte och umgåtts med vänner. Mest har vi bara varit hemma och myst, här de minsta i sina nya pyjamaser.




Även lite bus i badet har det blivit. Malte har badat bubbelbad för första gången...



Sedan kom nyårsafton lika överumplande varje år. Jag förstår inte varför vi inte kan planera. Två dagar innan började vi fundera på vad vi skulle göra! Lite sent kanske? Men då har vi ju våra älskade grannar som vi har firat med de senaste 5 åren, som inte heller planerar i tid! Så jag och V bestämde oss för att göra en italiensk buffé med olika läckerheter. Det blev mycket lyckat! Totalt blev vi 14 personer på nyårsafton som åt av maten och fröjdades med Singstar fram till tolvslaget då vi gick ut för att välkomna det nya året!

 Festfina flickor och en buspojke i bakgrunden!

Nyårsbuffén uppdukad! Mums...


Ja, det var väl en lite sammanfattning av vad som hänt. Nu måste jag krypa till sängs. Klockan är 22.40 och ska jag orka upp imorgon så är det nog dags. Det kommer nog att bli tufft ändå...

Kommentarer
Postat av: Faster Monika

Vilken härlig jul-nyårstid ni verkar haft.

God fortsättning till hela familjen!!

2009-01-07 @ 20:37:19
Postat av: Helena

Vilken resumé! Har inte heller bloggat så mycket, men på Facebook har det blivit en del häng sen jobbet börjat igen, oups!

2009-01-12 @ 12:44:21
URL: http://helenamariacecilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0