Lilla maltebus...

Han är så tapper vår lilla Malte. Han har varit på sjukhuset nu två gånger och tagit blodprov. Han blöder ju näsblod lite titt som tätt och sist på dagis höll det i sig i över en timme... Det kändes inte riktigt bra så vi fick komma upp till barnmottagningen för provtagning och det visade sig att han har lågt Hb och att han saknar en faktor i blodet som får blodet att koagulera. Blödarsjuka!!! var min första tanke och vi har gått som i vakum en vecka tills igår när Malte skulle lämna ett prov till. Detta prov visade fortfarande på en fördröjning i blodets förmåga att koagulera men det var ett bättre värde än första gången. Så nu ska han upp igen om två veckor för just nu arbetar läkaren efter teorin att Malte har en infektion i kroppen som bidrar till dessa värden. Hoppas att det är så...

Eftersom jag själv inte är speciellt förtjust i sjukhus och läkare var det Pioter som fick åka upp med Maltebus. Tur var väl det för han är helt fantastisk på att få Malte att ha ett helt annat fokus än själva provtagningen. Det mest spännande med hela sjukhusbesöket var, enlig Malte själv, att åka hiss! De åkte upp och ner alla tio våningar om och om igen... Jag tror att det bara är Pioter som kommer på något dyligt. En annan hade väl försökt hålla Malte i lekrummet, även under protest...  Men Malte var jätteduktig och blev inte ens ledsen över sticken, han sa bara "nu färdig" hela tiden. Han ville fortsätta åka hiss!

Så nu väntar vi bara dessa veckor och hoppas på att värderna är bra vid nästa provtagning och att det är en infektion som läkaren tror.

Kommentarer
Postat av: Linda

Åh, vad duktig han är Malte! Och även Pioter såklart som lyckas få Malte att fokusera på annat.. :)

Håller mina tummar för att allt går bra, vilket det såklart kommer göra!

KRAM

2009-06-03 @ 19:27:10
URL: http://lak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0